Captură video – Facebook/Ceausescu Marian

Fostul ministru PSD Darius Vâlcov a fost ajuns luni în România după ce autoritățile au reușit să-l aducă din Italia, unde fugise pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea primită în țară.

Vâlcov este primul fugar celebru pe care autoritățile române îl aduc înapoi din Italia, țară în care și-au găsit refugiul și alți români condamnați penal, precum Mario Iorgulescu, Alina Bica sau omul de afaceri Dragoș Săvulescu.

În mai 2023, Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare într-un dosar de corupție în care fusese trimis în judecată în 2015. Inițial, în 2018 primise în prima instanță o pedeapsă de 8 ani închisoare, însă procesul a fost suspendat aproape 3 ani.

Vâlcov a fost acuzat că ar fi primit mită, a făcut trafic de influență și a spălat bani în perioada când era primar la Slatina și ministru. La percheziții, anchetatorii au găsit peste 1 milion de euro, lingouri de aur, tablouri de valoare și alte obiecte de valoare ascunse în locuințele lui.

Prin decizia definitivă a instanței supreme din 2023, pedeapsa de 8 ani închisoare a fost desființată și înlocuită cu sentințe separate pentru faptele de trafic de influență (3 ani) și spălare de bani (5 ani). În final, cele două pedepse au fost contopite rezultând 6 ani de detenție pentru Vâlcov. Alți inculpați din dosar au primit sentințe cu închisoarea sau suspendate.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…