Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX a devenit cea mai bogată persoană din lume, întrucât averea sa netă a depășit 185 miliarde de dolari după ce prețul acțiunilor Tesla a crescut joi.

El l-a detronat pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care era pe primul loc din 2017.

Compania de mașini electrice Tesla a crescut în acest an și a atins miercuri pentru prima dată o valoare de piață de 700 miliarde de dolari.

Acest lucru face compania Tesla să valoreze mai mult decât Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM și Ford combinate.

Musk a reacționat la știri în stilul sau caracteristic, răspunzând unui utilizator pe Twitter care i-a împărtășit știrea cu remarca „cât de ciudat”.

Un tweet mai vechi fixat în partea de sus a feedului său a oferit o perspectivă suplimentară asupra gandirii sale cu privire la averea personala.

„Aproximativ jumătate din banii mei sunt destinați să ajute problemele de pe Pământ, iar jumătate să ajute la stabilirea unui oraș pe Marte pentru a asigura continuarea vieții (a tuturor speciilor) ” , a afirmat Musk

Nici Jeff Bezos, seful Amazon, nu a dus-o rau anul trecut. Pandemia de coronavirus a ajutat Amazon sa beneficieze de o cerere mai mare atât pentru magazinul său online, cât și pentru serviciile de cloud computing.

Cu toate acestea, el a acordat o participație de 4% în afacere fostei sale soții MacKenzie Scott după despărțire, ceea ce l-a ajutat pe Elon Musk să-l depășească.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook