Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, s-a întâlnit cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan în timpul unei vizite la New York la sfârșitul săptămânii trecute. Întâlnirea de aproximativ 45 de minute a avut loc la Casa Turciei, situată în apropierea sediului Națiunilor Unite.

Potrivit biroului lui Erdogan, unul dintre principalele subiecte de discuție a fost potențialul ca Tesla să deschidă o fabrică de automobile în Turcia. Erdogan a lansat o invitație pentru Musk de a aduce producția de vehicule electrice în țară.

Imaginile video de la întâlnire îl arată pe Musk sosind împreună cu fiul său cel mic. Imaginile postate pe Twitter, pe care Musk l-a achiziționat recent, îl înfățișează pe băiat stând în poala lui Musk în timp ce acesta conversa cu Erdogan.

Pe lângă discuțiile despre o fabrică Tesla, Musk și Erdogan au abordat, de asemenea, aspecte legate de inteligența artificială și de programul spațial al Turciei. SpaceX a colaborat în trecut cu Turcia la lansări de sateliți. Erdogan și-a exprimat interesul de a aduce serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX în Turcia.

Întâlnirea a avut loc în timp ce liderii mondiali, inclusiv președintele Klaus Iohannis, s-au reunit la Națiunile Unite.

Privind în viitor, Erdogan intenționează să utilizeze satelitul Turksat 6A în scopuri de colectare de informații militare în iunie anul viitor. El urmărește o strategie de apărare independentă pentru Turcia, care include dezvoltarea de drone. Turcia caută, de asemenea, expertiza lui Musk în ceea ce privește bateriile pentru vehicule electrice, deoarece lucrează la lansarea primului său vehicul electric de producție internă, numit TOGG.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook