Update: Donald Trump face obiectul unei anchete penale pentru potențiale încălcări ale Legii spionajului și ale unor statute suplimentare referitoare la obstrucționarea justiției și la distrugerea de documente ale guvernului federal, potrivit mandatului de percheziție executat luni de agenții FBI la domiciliul fostului președinte.

FBI a recuperat 11 seturi de documente clasificate în urma percheziției efectuate la reședința fostului președinte Donald Trump la începutul acestei săptămâni, inclusiv unele materiale marcate ca fiind “strict secrete”, a relatat vineri The Wall Street Journal, citat de CNN.

The Wall Street Journal a relatat că agenții FBI au scos aproximativ 20 de cutii din complexul și reședința lui Trump din Palm Beach, Florida, inclusiv dosare, seturi de materiale guvernamentale clasificate, fotografii și cel puțin un bilet scris de mână.

Agenții federali ar fi confiscat un set de documente “top secret/SCI” – cel mai înalt nivel de clasificare. Agenții au luat patru seturi de documente “top secret”, trei seturi de documente “secrete” și trei seturi de documente “confidențiale” – cel mai mic nivel de clasificare, a relatat Journal.

Nu se știe despre ce anume erau aceste documente clasificate.

În timpul percheziției, agenții FBI au mai recuperat un document despre “președintele Franței”, potrivit raportului WSJ, care nu a oferit alte detalii despre document.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.