Forțele terestre israeliene au preluat controlul părții din Gaza a punctului de trecere a frontierei Rafah cu Egiptul, a anunțat astăzi armata israeliană.

Potrivit unor imagini video publicate de Armata Israeliă de Apărare (IDF), tancuri care fluturau steaguri israeliene au intrat în punctul de frontieră, o importantă cale de intrare pentru ajutoarele umanitare în Fâșia Gaza asediată.

Accesul umanitar prin punctul de trecere a frontierei Rafah a fost oprit, au confirmat mai multe surse pentru agenția de știri Reuters. În cauză este vorba despre postul de frontieră dintre orașul din sudul Gaza și Egipt.

Mișcarea are loc după ce Hamas a anunțat că a acceptat o propunere de încetare a focului în urma săptămânilor de discuții cu Qatarul și Egiptul. Israelul a declarat că înțelegerea era “departe de” cerințele sale și că va continua operațiunea de la Rafah.

Anterior, Israelul le-a ordonat celor aproximativ 100.000 de locuitori din estul Rafah să evacueze zona și să se îndrepte spre ceea ce autoritățile israeliene au numit o zonă umanitară extinsă. Israelul susține că o ofensivă terestră asupra Rafahului este necesară pentru a elimina gruparea Hamas.

Cu toate acestea, lideri mondiali și organizații de ajutorare au avertizat împotriva unei operațiuni mai ample în oraș, unde peste 1 milion de oameni își caută adăpost.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…