Agentia Națională de Integritate a sesizat Curtea de Apel București în cazul fostului director general al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne, Cătălin Ioniță, pentru o diferență nejustificată de 1.157.736 de lei (peste 230.000 de euro) între avere și veniturile sale.

Potrivit unui comunicat al ANI, s-a constatat o diferență nejustificată de peste 1 milion de lei în cazul lui Cătălin Ioniță.. Agenția îl acuză pe fostul șef DGA de avere nejustificată dobândită în perioada în care a deținut funcția publică.

Cătălin Ioniță a ocupat mai multe poziții de conducere , printre care șeful Poliției Române pentru o perioadă de aproximativ 6 luni în 2018. De asemenea, a fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

În urma sesizării ANI, Curtea de Apel București va efectua un control al averii și veniturilor fostului șef al DGA pentru perioada în care a deținut funcții publice, pentru a stabili proveniența reală a sumelor. Cătălin Ioniță a fost informat despre această procedură și a depus un punct de vedere în apărarea sa.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook