Ministerul de Interne al Germaniei a declarat miercuri că a interzis un grup de extremă dreapta cunoscut pentru îndoctrinarea copiilor cu ideologia nazistă.

Grupul numit Artgemeinschaft, care număra aproximativ 150 de membri, încerca să propage ideologia nazistă în cadrul familiilor prin intermediul unei credințe pseudo-religioase în zeii germani. Potrivit Ministerului de Interne, grupul folosea astfel de credințe pentru a îndoctrina copiii și tinerii cu idei rasiste și antisemite. Acțiunile poliției au vizat 39 de membri ai rețelei, percheziționând 26 de apartamente din 12 state.

Ministrul gernan de Interne a denunțat Artgemeinschaft ca fiind o “asociație de tip cult, profund rasistă și antisemită”, care încalcă demnitatea umană. Grupul s-ar fi inspirat din literatura din epoca nazistă și ar fi administrat o librărie online pentru a radicaliza noii recruți. Toate suborganizațiile orientate în jurul familiilor au căzut, de asemenea, sub incidența interdicției.

Interdicția vine pe fondul creșterii îngrijorărilor legate de extremismul de extremă dreapta în Germania. Datele arată că numărul membrilor din spectrul extremei drepte a crescut anul trecut la peste 38.000 de persoane, iar numărul actorilor cu potențial violent a crescut la 14.000. Germania a scos recent în afara legii mai multe grupuri extremiste, inclusiv o filială a organizației Hammerskins, organizație suprematistă albă.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook