În cadrul unei acțiuni concertate pentru a reduce dependența față de Rusia, în contextul crizei din Ucraina, autoritățile germane au permis forajul de gaze într-unul dintre cele mai controversate teritorii ale sale.

Zăcământul de gaze este situat la aproximativ 20 de kilometri nord de Insulele Wadden. Zona conține gaz cu conținut scăzut de calorii, compatibil cu uzul casnic și ar putea fi folosit în gospodăriile germane și olandeze.

Deoarece zăcământul de gaz se află atât pe fundul mării olandeze, cât și pe cel german, este necesar acordul ambelor țări pentru a putea extrage gazul.

Miercuri, o autoritate regională germană responsabilă de Insulele Wadden a dat undă verde unei companii olandeze pentru a fora pentru gaze în Marea Nordului, deasupra Insulelor Wadden.

“Nu ne putem permite să cerem mai mult gaz din partea Olandei și să refuzăm în continuare să ne extragem propriul gaz”, a anunțat marți ministrul Bernd Althusmann, ministrul afacerilor economice din landul Saxonia Inferioară.

Firma olandeză One-Dyas spune că intenționează să înceapă forajul pentru gaze naturale cât mai curând posibil, după ce guvernul german a fost forțat să își relaxeze atitudinea față de forajul de petrol și gaze pe teritoriile sale.

Chris de Ruyter van Steveninck, director la One-Dyas, a declarat pentru postul de televiziune NOS că firma poate furniza anual 5% din cererea de gaze a Olandei. Potrivit directorului, câmpul și cele din apropiere au un potențial de livrare de ~60 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, ceea ce înseamnă că pot furniza aproape jumătate din consumul anual de 40 de miliarde de metri cubi al Olandei și 90 de miliarde de metri cubi al Germaniei.

Forajul pentru gaze în Marea Nordului a întâmpinat o rezistență puternică, primarii celor două insule din apropiere opunându-se amândoi exploatării, în principal din cauza preocupărilor legate de impactul asupra mediului. Cu toate acestea, cercetările efectuate de ministerul olandez al afacerilor economice au concluzionat că daunele ar fi minime atât în timpul construcției proiectului, cât și în timpul fazei active de pompare.

Sursa: Oil Price

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

VIDEO. Imagini terifiante cu clădiri care se prăbușesc în timpul celui de-al doilea cutremur major din Turcia

O echipă de televiziune a surprins în direct momentul în care cel…

Cutremur în Turcia: Nouă studenți români și un profesor au solicitat sprijin pentru a fi repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost…

Cutremur în Turcia: Bilanțul victimelor crește la cel puțin 1.900 de morți

Două cutremure masive au lovit sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu…

Sute de morți în urma unui cutremur puternic care a zguduit Turcia și Siria

Cel puțin 568 de persoane au fost ucise și mii de persoane…

A murit academicianul Răzvan Theodorescu

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viaţă luni, la vârsta…

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a crescut la cel puțin 640 de morți

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit luni…

Un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 a fost raportat în sud-estul Turciei. Bilanțul victimelor se ridică la peste 1.200 de morți

Autoritatea turcă pentru situații de urgență AFAP și Serviciul Geologic al Statelor…

România trimite echipe de salvatori în Turcia, după ce un cutremur puternic a lovit luni dimineață sudul Turciei și nordul Siriei

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,…