Ministrul german al economiei a avertizat că țara sa – cea mai mare economie a Europei – va fi afectată de războiul din Ucraina, potrivit CNN.

“Nu este posibil ca acest lucru să se încheie fără costuri pentru societatea germană, este de neconceput. Cred că suntem pregătiți să plătim acest preț care este destul de mic în comparație cu suferințele din Ucraina”, a declarat Robert Habeck la postul public de televiziune ZDF.

“Plătim un preț mare, un preț care nu se compară cu prețul pe care îl plătesc ucrainenii. Ei mor, sunt strămutați, sunt bombardați, noi avem o inflație ridicată”, a adăugat el.

Germania a emis miercuri un “avertisment timpuriu” de precauție privind posibile penurii de gaze naturale, după ce Rusia a declarat că dorește să fie plătită în ruble și a amenințat că va întrerupe livrările dacă acest lucru nu se va întâmpla. Germania a declarat că s-a angajat să respecte un acord al G7 conform căruia livrările de energie din Rusia vor fi plătite numai în euro sau dolari americani.

Ulterior, Rusia a declarat că Germania ar putea plăti în euro, care ar fi apoi convertiți în ruble prin intermediul Gazprom Bank, care nu este afectată de sancțiuni. Scholz nu a fost de acord cu acest lucru și a cerut informații suplimentare în scris.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…