Marcel Ciolacu a anunțat că a cerut o analiză privind posibila închidere a tuturor magazinelor în zilele de sâmbătă și duminică, începând cu o anumită oră. Potrivit declarațiilor sale, o astfel de măsură nu ar fi una ușoară, însă s-ar putea ajunge la implementarea ei dacă sistemul alternativ ar fi unul viabil.

Premierul a menționat că a discutat propunerea cu specialiștii din Guvern și a cerut să fie analizat impactul unei astfel de măsuri. El a subliniat că o prioritate ar trebui să fie satisfacerea nevoilor cetățenilor și acoperirea aprovizionării, aspecte ce ar trebui verificate înainte de a lua o decizie legată de programul magazinelor în weekend.

Am dat în discuție, la tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie ușoară. Acum trebuie să fim corecți, că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând. În al doilea rând nu știm dacă acoperim nevoia cetățenilor, dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare.

Și atunci românilor li s-a spus să-și facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să-și cumpere alimente, totuși e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuși impactul. Nu e o decizie ușoară dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie“, a declarat Marcel Ciolacu.

O posibilă variantă luată în calcul ar fi închiderea tuturor magazinelor, indiferent de mărime, începând cu ora 13:00 în zilele de sâmbătă și duminică.

Propunerea vine în contextul în care micii comercianți se plâng de scăderea cifrei lor de afaceri în weekend, când marile hipermarketuri și supermarketuri sunt deschise până târziu. În felul acesta, micii comercianți speră ca, în timpul săptămânii, clienții care se duceau în weekend la supermarketuri să vină la ei.

Alte știri:  Sorin Grindeanu critică protestele piloților TAROM: „Situația împinsă la maxim”
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…