Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ajuns marți în Rusia pentru o întâlnire anticipată cu președintele rus Vladimir Putin, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la o potențială afacere cu arme.

Potrivit agenției de știri de stat nord-coreene, Kim a plecat de la Phenian cu un tren personal împreună cu înalți oficiali din partidul de guvernământ, guvern și armată. Fotografii l-au arătat pe Kim salutând din tren înainte de plecare. Se crede că din delegația sa fac parte oficiali cheie precum ministrul de externe Choe Sun Hui și lideri militari.

Kremlinul a anunțat că Putin l-a invitat pe Kim pentru o vizită în zilele următoare, fără a oferi mai multe detalii. Se așteaptă ca o întâlnire să se concentreze pe legăturile bilaterale dintre țările lor. O posibilă locație este Vladivostok, în estul Rusiei, unde cei doi lideri s-au întâlnit în 2019.

Această călătorie în străinătate marchează prima călătorie a lui Kim de când Coreea de Nord și-a închis granițele din cauza pandemiei COVID-19, în urmă cu peste trei ani. Deși se simte mai confortabil să călătorească cu avionul decât răposatul său tată, Kim a folosit anterior trenul său blindat pentru întâlniri cu alți lideri precum Putin, Xi Jinping și Donald Trump.

Analiștii suspectează că un subiect cheie al discuțiilor ar putea fi Rusia care caută să obțină provizii de muniție din Coreea de Nord pentru a-și susține războiul din Ucraina. Există îngrijorări cu privire la potențiale tranzacții cu arme care încalcă sancțiunile ONU asupra Coreei de Nord. SUA afirmă că va monitoriza îndeaproape summitul și va impune noi sancțiuni dacă vor avea loc transferuri de arme. Se crede că Coreea de Nord deține zeci de milioane de proiectile de artilerie din perioada sovietică care ar putea da un impuls important forțelor rusești.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…