Cu mult înainte de a fi președinte al Statelor Unite, Donald Trump fusese in vizorul KGB, principalul serviciu de spionaj al Rusiei Sovietice. Așa a spus un fost agent al serviciului menționat, Yuri Shvets, într-o carte, “American Kompromat”, scrisă de jurnalistul Craig Unger, relatează cotidianul britanic The Guardian. In anii 1980, KGB l-a văzut pe Donald Trump ca pe cineva care putea servi interesele Rusiei.

Prima dată când omul de afaceri a traversat radarul spionilor sovietici a fost în 1977. Tocmai se căsătorise cu prima sa soție, Ivana Zelnickova, de naționalitate cehoslovacă. Donald Trump a fost, atunci, subiectul unei anchete de spionaj de către KGB și serviciile Cehoslovaciei, un stat comunist aflat sub controlul Moscovei la acea vreme.

Apoi, în 1980, Donald Trump a deschis Grand Hyatt la New York. Pentru echiparea camerelor, cumpărase 200 de televizoare de la un distribuitor presupus controlat de KGB, ceea ce făcea posibilă identificarea mai bună a viitorului președinte al Statelor Unite ca potențial atu pentru URSS.

Întâlnire cu KGB

În cele din urmă, în 1987, Donald și Ivana Trump au vizitat Moscova și Sankt Petersburg. De asemenea, potrivit lui Yuri Shvets, care a fost staționat în Washington D.C. în anii 1980, KGB a luat legătura cu viitorul președinte și i-a sugerat să devină politician.

„Pentru KGB, a fost o placere să-l farmece. Adunaseră o mulțime de informații despre personalitatea sa pentru a afla cine era cu adevărat. Au simțit că este extrem de vulnerabil din punct de vedere intelectual și psihologic și că este sensibil la lingușire. Asta au exploatat ei ”, a declarat Yuri Shvets pentru The Guardian. El a adăugat: „Au jucat jocul de parcă ar fi fost foarte impresionați de personalitatea sa și credeau că trebuie să fie persoana care urma să fie președinte al Statelor Unite într-o zi. “

La intoarcerea din Rusia, Donald Trump a încercat să se inscrie în cursa nominalizării Partidului Republican pentru presedentia Statelor Unite. Cel mai important, el a apărut în mai multe ziare la 1 septembrie 1987, în care a declarat, printre altele, că Statele Unite trebuie să nu mai apere țările care o pot face singure. O poziție izolaționistă care a încântat KGB-ul, subliniază Yuri Shvets, pozitie reafirmată de Donald Trump in timpul mandatului său de președinte al Statelor Unite între 2017 și 2021.

Legăturile lui Donald Trump cu Mafia Rusă

Trump a fost prima dată compromis de ruși în anii ’80. În 1984, mafia rusă a început să folosească proprietățile lui Trump pentru a spăla bani. În 1987, ambasadorul sovietic la Națiunile Unite, Yuri Dubinin, a aranjat ca Trump și soția sa de atunci, Ivana, să se bucure de o călătorie plătită cu toate cheltuielile la Moscova pentru a lua în considerare posibilele perspective de afaceri. La doar șapte săptămâni după călătoria sa, Trump a difuzat anunțuri pe primele pagini din Boston Globe, NYT și WaPO, cerând, de fapt, demontarea alianței de politică externă occidentală de după război. Întreaga conexiune Trump / Rusia a început cu spălarea banilor pentru clanurile ruse prin imobilele lui Trump, dar a evoluat în ceva mult mai mare.

Semion Mogilevich – liderul mafiei ruse in Statele Unite
  • În 1984, David Bogatin – un mafiot rus condamnat și aliat apropiat al lui Semion Mogilevich, un șef al mafiei rusești – s-a întâlnit cu Trump în “Trump Tower” imediat după deschidere. Bogatin a cumpărat cinci apartamente de la Trump la acea întâlnire. Aceste apartamente au fost ulterior confiscate de guvern, care a susținut că erau folosite pentru spălarea banilor pentru mafia rusă. (NY Times, 30 aprilie 1992).

  • Felix Sater este un fost mafiot de origine rusă și fost director general al conglomeratului imobiliar din New York, Bayrock Group LLC, situat la etajul 24 al “Trump Tower”. Este un condamnat care a devenit ulterior colaborator guvernamental pentru FBI și alte agenții. A crescut alături de Michael Cohen – fostul avocat al lui Trump. Familia lui Cohen deținea “El Caribe”, care era un loc de intalnire pentru mafia rusă din Brooklyn. Cohen a avut legături cu oligarhii ucraineni prin socrii săi și cu socrii fratelui său. Tatăl lui Felix Sater avea legături cu mafia rusă. Acest lucru datează de mai bine de 30 de ani.
  • Trump avea datorii de 4 miliarde de dolari după ce cazinourile sale din Atlantic City au dat faliment. Nicio bancă americană nu l-a deranjat. Apoi, bani străini au început să curgă prin Bayrock (menționat mai sus). Bayrock a fost condus de doi investitori: Tevfik Arif, un fost oficial sovietic născut în Kazahstan, care a folosit surse de de bani din fosta republică sovietică; și Felix Sater, un om de afaceri de origine rusă care a pledat vinovat în anii 1990 la un imens sistem de fraudă a acțiunilor care implică mafia rusă. Bayrock a colaborat cu Trump în 2005 și a vărsat bani în organizația Trump sub masca legală de a acorda licența numelui său și a administrării proprietății.
  • În iulie 2008, Trump a vândut un conac în Palm Beach pentru 95 de milioane de dolari lui Dmitry Rybolovlev, un oligarh rus. Trump a cumpărat-o cu patru ani mai devreme pentru 41,35 milioane de dolari. Prețul de vânzare a fost cu aproape 54 de milioane de dolari mai mult decât plătise Trump pentru proprietate. Din nou, aceasta a fost apogeul recesiunii, când toate celelalte proprietăți au căzut în valoare.
  • Semion Mogilevich a fost creierul din spatele mafiei ruse. Mogilevich se foloseste de imobilele lui Trump de zeci de ani pentru a spăla bani. Asta înseamnă că agenții mafiei rusești au făcut parte din averea sa de ani de zile. Mulți dintre ei dețineau apartamente în Trump Towers și alte proprietăți.
Trump Tower- New York
  • Craig Unger, un jurnalist și scriitor american a explicat încrengăturile mafiote rusesti din Statele Unite: „La început, o sursă mi-a spus că toate acestea erau legate de Semion Mogilevich, puternicul mafiot rus. Nici măcar nu auzisem de el, dar am accesat imediat o bază de date care enumera proprietarii tuturor proprietăților în statul NY și am căutat toate proprietățile lui Trump. De fiecare dată am găsit un nume sonor rusesc. Pe cand faceam rapoarte de investigație aproape toți cei pe care i-am cercetat s-au dovedit mafioti rusi. Din nou și din nou. Dacă cunoști New York-ul, nu te aștepți ca Trump Tower să fie un cartier cu criminalitate ridicată, dar erau mult prea mulți mafioti ruși în proprietățile lui Trump pentru ca acesta să fie o coincidență.”
  • Atât de mulți ruși au cumpărat apartamente dezvoltate de Trump in Florida, încât zona a devenit cunoscută sub numele de “Mica Moscova”. Dezvoltatorii a două dintre hotelurile sale erau ruși cu legături semnificative cu mafia rusă. Răposatul lider al acelui clan din Statele Unite, Vyacheslav Kirillovich Ivankov, locuia la Trump Tower.
  • Potrivit unei investigații Bloomberg (16.03.2017) asupra Trump World Tower, „o treime din unitățile vândute de la etajele 76 până la 83, până în anul 2004, au implicat persoane sau companii cu răspundere limitată legate de Rusia și statele vecine”.
  • În 2013, agenții federali au destructurat un „club de poker ultraexclusiv, cu miză mare, ilegal” condus de gangsteri ruși din Turnul Trump. “Clubul” opera jocuri de cărți, site-uri de jocuri de noroc ilegale și o agentie de pariuri sportive la nivel mondial și au spălat peste 100 de milioane de dolari. Un apartament aflat chiar sub unul deținut de Trump ar fi servit ca sediu central pentru un „sistem sofisticat de spălare a banilor” conectat la Semion Mogilevich.

Ani de zile, faimosul procuror Rudy Giuliani, apropiat al lui Donald Trump, care a devenit ulterior primar al New York-ului, a urmărit faimoasa mafie italiană în timp ce era procuror federal, totuși mafia rusă a fost de neatins.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…