Actorul american Leonardo DiCaprio a donat 10 milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina, care lupă împotriva invaziei ruse. Informația a fost anunțată de Fondul Internațional Visegrad – un proiect al Grupului de la Visegrad care vizează susținerea financiară a inițiativelor internaționale.

“Superstarul de la Hollywood, celebru pentru rolul său din filmul de succes “Titanic”, Leonardo DiCaprio, a transferat zece milioane de dolari americani guvernului ucrainean, în contextul în care războiul dintre Rusia și Ucraina continuă. Se presupune că donația uriașă este menită să sprijine eforturile de război, precum și eforturile umanitare din interiorul țării”, se arată în comunicat.

DiCaprio, care are rădăcini ucrainene prin bunica sa maternă, a condamnat ferm invazia rusă în Ucraina – alăturându-se astfel unui număr uriaș de alte celebrități din întreaga lume care au făcut acest lucru.

Helene Indenbirken, bunica lui Leonardo DiCapriio, s-a născut în Odesa sub numele de Jelena Stepanovna Smirnova, relatează polishnews.co.uk. În 1917, ea a emigrat de acolo împreună cu părinții ei în Germania, unde s-a născut mama lui DiCaprio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…