Mama lui Vlad Pascu, şoferul în vârstă de 19 ani care a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai sub influenţa drogurilor, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT. Ea este acuzată că ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martorii implicaţi în dosarul în care fiul ei este cercetat.

Tatăl tânărului, la rândul său, este cercetat de procurori, dar se află sub control judiciar. El este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma percheziţiilor efectuate la locuinţa acestuia, autorităţile au descoperit mai multe cartuşe.

Procurorii i-au reținut pentru 24 de ore și pe Duma Tudor, zis „Maru”, de 19 ani, și pe frații Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio, de la care Vlad Pascu s-ar fi aprovizionat cu droguri.

Joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Antidrog au declanşat o amplă operaţiune în Capitală, numită “Hidra”, care are drept ţintă membrii anturajului lui Vlad Pascu, inclusiv consumatori şi traficanţi de droguri. Printre aceştia se numără şi prietenii lui Vlad Pascu, care se aflau împreună cu el pe litoral în momentul producerii accidentului din localitatea 2 Mai.

Conform procurorilor DIICOT, tinerii provin din familii cu posibilităţi financiare însemnate şi îşi desfăşurau activitatea în Bucureşti şi pe litoralul Mării Negre în timpul sezonului estival. Potrivit anchetatorilor, aceştia erau specializaţi în distribuirea de droguri precum canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină şi alte substanţe sintetice, în diferite locaţii, restaurante şi cluburi de lux. Majoritatea clienţilor erau persoane cu un nivel ridicat de venituri şi consumatori frecvenţi ai acestor droguri.

Într-un alt incident legat de aceast caz, poliţia a început cercetările după ce tatăl lui Vlad Pascu a intrat cu scuterul într-un grup de jurnalişti în timp ce aceştia se aflau în faţa sediului DIICOT.

El este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook