Un superiaht legat de miliardarul rus Roman Abramovici se apropia marți de stațiunea turistică turcească Marmaris, potrivit datelor de urmărire a navelor, la o zi după ce un alt iaht legat de acesta a acostat în stațiunea Bodrum, tot în sud-vestul Turciei, potrivit unui raport Reuters.

Iahtul Eclipse se îndrepta în direcția Marmaris, la aproximativ 3 km de portul acestuia, după ce a navigat la sud-est de insulele grecești Creta și Rodos, potrivit datelor Marine Traffic.

Datele au arătat, de asemenea, că superiaht-ul Solaris, de 140 de metri (460 de picioare), a rămas ancorat în Bodrum, la aproximativ 80 km (50 de mile) distanță, după ce a ocolit apele țărilor Uniunii Europene care l-au sancționat pe oligarh din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Nu a existat niciun indiciu că Abramovici s-ar fi aflat la bordul vreuneia dintre nave.

Abramovici, a cărui avere netă este estimată la aproximativ 13,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, a fost sancționat de Marea Britanie și de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că activele sale au fost înghețate și i s-a interzis să facă afaceri în aceste țări.

Iahtul Solaris fusese ancorat în șantierul naval din Barcelona al firmei spaniole de întreținere a iahturilor MB92 de la sfârșitul anului 2021. A plecat pe 8 martie, cu puțin timp înainte ca Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, să fie sancționat.

Înainte de anunțarea sancțiunilor, unii dintre cei mai bogați oameni din Rusia au încercat să își mute iahturile și avioanele private scumpe în jurisdicții în care ar putea să le protejeze de confiscare

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram