Ministerul Apărării Naționale a anunțat astăzi că un elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române care survola zona localităților Nufărul și Victoria din județul Tulcea a identificat fragmente ce ar putea proveni de la o dronă.

Potrivit unui comunicat al MApN, echipajul elicopterului a observat fragmentele răspândite pe o suprafață de câteva zeci de metri. Pentru a efectua cercetări preliminare și a ridica probe în vederea expertizării, la fața locului a fost trimis un alt elicopter din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, echipat cu specialiști.

Dacă se confirmă informația, aceasta ar fi cea de-a treia dronă ruesecă găsită pe teritoriul României în două săptămâni.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării anunța că au fost găsite fragmente de dronă similare celor utilizate de armata rusă în satul Plauru, la 2,5 km de localitate. Atunci, fragmentele au fost descoperite marți seara de echipele MApN, deși informația a fost făcută publică abia miercuri.

Potrivit guvernatorului regiunii Odesa, Serhii Bratchuk, în această dimineață au avut loc atacuri cu drone lansate de ruși asupra infrastructurii portului Ismail, aflat în apropierea României. Cel puțin șase persoane au fost rănite în urma loviturilor care au produs pagube semnificative la obiectivele civile din zonă.

 Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta Tulcea a emis un mesaj RO-ALERT prin care a avertizat populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În cazul în care nu există astfel de posibilități, oamenii au fost sfătuiți să rămână în case și să evite să se apropie de geamuri sau pereții exteriori.

Avertismentul a vizat opt localități din Delta Dunării: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…