Ministerul chinez de Externe a declarat marți că “nimeni nu dorește să vadă izbucnirea unui al treilea război mondial”, după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că riscul unui război nuclear este un pericol real.

Într-un interviu difuzat luni la televiziunea rusă, Lavrov a fost întrebat despre riscurile unui al treilea război mondial în comparație cu criza rachetelor din Cuba din 1962. Lavrov a declarat că descurajarea nucleară este “poziția de principiu” a Rusiei, dar pericolul este “serios și nu poate fi subestimat”.

“Nu aș vrea ca aceste riscuri să fie umflate în mod artificial acum”, a spus Lavrov, “dar pericolul este serios, este real și nu poate fi subestimat”.

“Nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al treilea război mondial”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, în cadrul unui briefing.
Wang a reiterat speranța Chinei ca părțile să “își păstreze calmul și să dea dovadă de reținere” și să “realizeze pacea cât mai curând posibil și să evite să impună un preț mai mare Europei și lumii”.

“Ar trebui să reflectăm asupra modului în care vârtejul conflictelor geopolitice a crescut din nou în Europa, la mai mult de 30 de ani de la sfârșitul Războiului Rece”, a spus Wang.

Sursa: CNN.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook