Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că certificatul pentru emisiile de dioxid de carbon și alte transformări pe piața europeană a gazelor sunt principalele cauze ale creșterii facturilor la gaze și energie electrică. Acesta a declarat că prețul gazelor va scădea, însă abia anul viitor.

Virgil Popescu este invitat la Ora Guvernului, la solicitarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. El este așteptat să prezinte un raport în plen, despre cauze, dar și soluții pregătite de Executiv.

Audierea ministrului energiei, Virgil Popescu, a început la ora 13, în comisia specială din Parlament. Rând pe rând, aleșii i-au adresat întrebări, fie despre facturi, fie despre producția României de energie.

Prețul certificatelor de CO2 putem spune că a crescut de la 15, 20 și 22 de euro, ajungând în acest moment la peste 60 de euro per certificat. Am avut o iarnă, în Europa, suficient de lungă. Această iarnă a presupus că depozitele de gaze ale statelor membre europene și menționez – statelor membre europene, nu România s-au golit. S-au suprapus, evident, cu conjunctura reducerii tranzitului de gaze prin Ucraina, creșterea accentuată după recuperarea economiei din pandemia de COVID către Asia, am avut probleme cu vântul, este foarte bună energia regenerabilă, dar atât timp cât nu este asigurată de capacități mari de stocare și acest lucru nu este încă pus în practică la scară largă, ne uităm să vedem dacă bate vântul” , a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…