Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat joi că pilotul rus care a bombardat un teatru folosit ca adăpost pentru civili în orașul asediat Mariupol este un “monstru”.

Reznikov a declarat în fața Parlamentului European prin intermediul unei legături video că pilotul a aruncat bomba în ciuda faptului că pe două laturi ale clădirii era scris cu litere mari cuvântul “copii”.

Nu este clar câți dintre ei au supraviețuit atacului. Joi, oamenii au ieșit din adăpost în viață, potrivit unei scurte declarații postate pe Facebook de fostul șef al regiunii Donețk.

“Probabil că ați auzit deja că acest teatru care a fost lovit de rachete, un teatru în care se ascundeau 1.200 de femei și copii”, a adăugat Reznikov în Parlamentul European.

“Și puteți vedea pe hărți, pe drone că în jurul acestui teatru au fost scrise cu litere mari “copii”, astfel încât pilotul avionului care arunca bombele să vadă “copii”, și totuși, în ciuda acestui fapt, acest monstru a bombardat teatrul”.

Rusia neagă că ar fi vizat civili. La Moscova, Ministerul Apărării a declarat că forțele sale nu au lovit clădirea și, în schimb, a acuzat Batalionul Azov, o miliție ucraineană de extremă dreapta, că a aruncat-o în aer, a declarat agenția de știri RIA.

Acesta nu a oferit dovezi care să susțină afirmația. Rusia a acuzat anterior batalionul că a împiedicat civilii să părăsească orașul, care a fost supus unui bombardament intens.

Maxar Technologies, o companie privată americană, a distribuit imagini din satelit despre care a spus că au fost colectate la 14 martie și care arată cuvântul “copii” în litere mari, în limba rusă, pictat pe sol în fața Teatrului Dramatic Mariupol, cu acoperiș roșu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…