Republica Moldova a respins joi o acuzație a Ministerului rus al Apărării, potrivit căreia Ucraina ar fi plănuit să invadeze regiunea separatistă moldovenească Transnistria, relatează Reuters.

„Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale R. Moldova. Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, se arată în anunțul autorităților de la Chișinău.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că plănuiește să invadeze regiunea separatistă moldovenească Transnistria după o operațiune sub steag fals, citând rapoarte ale agenției de presă RIA.

Potrivit RIA, ministerul a declarat că Ucraina a plănuit să organizeze un atac pretins de forțele rusești din Transnistria ca pretext pentru invazie.

Separat, agenția de știri Tass l-a citat pe adjunctul ministrului rus de externe Mihail Galuzin, care a declarat că Occidentul a instruit guvernul de la Chișinău să oprească orice interacțiune cu administrația transnistreană susținută de Moscova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat Moscova la începutul acestei luni că plănuiește o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul și a atrage Transnistria în războiul său.

Regiunea majoritar rusofonă s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990. După destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, separatiștii pro-ruși au purtat un război sângeros cu forțele guvernamentale moldovenești.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram