În timp ce Rusia continuă să adune zeci de mii de soldați în apropierea granițelor Ucrainei, NATO a declarat că alianța trimite nave și avioane de luptă în Europa de Est pentru a-și consolida prezența de “descurajare” în această zonă și pentru a-și liniști membrii estici.

Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și patru avioane de luptă F-16 în Lituania. În același timp, Franța este pregătită să trimită trupe în România sub comanda NATO, iar Spania ia în considerare desfășurarea de avioane de luptă în Bulgaria, a precizat NATO într-un comunicat. Olanda a fost de acord să trimită două avioane F-35 în Bulgaria și a pus o navă și forțe terestre în așteptare pentru o forță de răspuns a NATO, au declarat oficialii.

“NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și apăra toți aliații, inclusiv prin consolidarea părții estice a Alianței”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un comunicat.

Anunțul NATO a coincis cu un raport publicat în The New York Times, potrivit căruia administrația Biden s-ar putea pregăti să trimită până la 5.000 de soldați americani în estul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…