Piața criptomonedelor a pierdut aproximativ 130 de miliarde de dolari din valoarea sa în ultimele 24 de ore, în timp ce principalele monede digitale au continuat să scadă.

Bitcoin a scăzut ultima dată cu aproximativ 4%, la 33.755,57 dolari, potrivit Coin Metrics, în timp ce Ether s-a prăbușit cu 7%, la 2.239,08 dolari. La începutul zilei, acestea au scăzut la cele mai mici puncte din iulie. De asemenea, acestea se află la aproximativ 50% de la maximele lor din toate timpurile.

Criptomonedele se mișcă în tandem cu acțiunile, care au continuat să scadă de la începutul anului și tocmai au ieșit din cea mai proastă săptămână din martie 2020. Investitorii au vândut active de risc, cum ar fi acțiunile tehnologice, în timp ce se pregătesc pentru o politică monetară mai strictă din partea Rezervei Federale americane.

Investitorii evaluează, de asemenea, impactul unei reglementări suplimentare asupra pieței criptomonedelor. Săptămâna trecută, banca centrală a Rusiei a propus interzicerea utilizării și extragerii de criptomonede.

Având în vedere sentimentul actual de pe piață, este probabil ca bitcoin să se poziționeze în intervalul 30.000-32.000 de dolari, potrivit analiștilor. În cazul în care criptomoneda se menține peste 30.000 de dolari timp de o săptămână, s-ar putea forma o bază la aceste niveluri înainte ca piața să urce. Cu toate acestea, ar putea trece ceva timp până când piața va deveni optimistă, având în vedere lipsa de încredere din tot spectrul.

Mai mulți alți analiști au declarat că văd 30.000 de dolari ca fiind următorul nivel de suport pe care criptomoneda îl va testa. Cu toate acestea, unii analiști sunt de părere că bitcoin ar putea scădea și mai mult.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook