O variantă nouă și mai transmisibilă a COVID-19 a fost detectată de oficialii din domeniul sănătății din Regatul Unit și Statele Unite, stârnind îngrijorări cu privire la posibilitatea de a evita imunitatea oferită de vaccinurile disponibile în prezent.

Noua variantă, numită „Delta Plus”, este o ramură a variantei Delta B.1.167.2. Tulpina a fost identificată pentru prima dată în iulie și s-a constatat că include câteva mutații noi care îi afectează proteina spike, potrivit BBC.

Varianta AY.4.2 a fost detectată de atunci în SUA, Danemarca, Israel și Marea Britanie, unde a fost găsită în 8% din toate eșantioanele COVID-19 secvențiate începând cu 27 septembrie, potrivit unui raport din 15 octombrie al UK Health Security.

În S.U.A., variantele AY sunt enumerate ca variante de îngrijorare de către Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Cu toate acestea, nu este clar câte din cazurile COVID-19 secvențiate din țară sunt cauzate de varianta AY.4.2, deoarece agenția nu o listează separat de celelalte variante AY.

Nu este clar dacă varianta Delta Plus este mai infecțioasă, dar dr. Christina Pagel, directorul Unității de cercetare clinică și profesor de cercetare operațională la University College London, a spus că este posibil.

“Cel mult AY.4.2 este cu aproximativ 10% mai transmisibil decât Delta – deci ceva mai rău, dar nu atât de mult”, a spus Pagel într-un e-mail către Health.

Cu toate acestea, profesorul Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al Universității din Londra, a declarat că o creștere cu 10% a transmisibilității nu explică creșterea recentă a cazurilor din Marea Britanie.

„Presupunând o transmisibilitate cu 10% mai mare și o frecvență de 10% se traduce doar cu 1% cazuri suplimentare pe interval de generație virală de ~ 5 zile”, a spus el, potrivit Deadline.

Un studiu condus de Institutul Leibniz pentru Cercetarea Primatelor din Germania, publicat pe 11 octombrie, a arătat că varianta Delta Plus este mai eficientă în invadarea celulelor pulmonare și rezistența la tratament. Studiul a constatat, de asemenea, că varianta rezistă în special anticorpilor monoclonali care ajută la prevenirea spitalizărilor COVID-19.

Cu toate acestea, același studiu a constatat că o combinație de vaccinuri dezvoltate de Oxford-AstraZeneca și Pfizer-BioNTech ar putea oferi o protecție robustă atât împotriva variantei Delta, cât și a ramurii AY.4.2.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…