Foto: Murat Cetinmuhurdar/Anadolu Agency/Getty Images

O nouă rundă de negocieri de pace între Rusia și Ucraina, mediată de Turcia, a început marți la Istanbul. Discuțiile de pace de două zile se desfășoară la palatul prezidențial Dolmabahce, potrivit agenției de presă Anadolu.

Înaintea discuțiilor, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-a reiterat apelul pentru o încetare a focului între Rusia și Ucraina, în contextul în care războiul intră în a doua lună.

“Credem că o pace justă nu va avea învinși, iar un conflict prelungit nu este în interesul nimănui”, le-a spus Erdogan negociatorilor ruși și ucraineni din metropola turcă.

Înaintea discuțiilor dintre delegații, șefii delegațiilor ucraineană și rusă, David Arakhamia și Vladimir Medinski, au avut o întâlnire față în față.

“Delegațiile lucrează în paralel la întregul spectru de probleme litigioase”, a scris pe Twitter Mykhailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski și negociator principal al Ucrainei în negocierile de pace cu Rusia, împărtășind o fotografie de la întâlnire.

Anterior, Erdogan a declarat că va sta de vorbă cu ambele părți pentru o “scurtă întâlnire” înainte de negocierile de pace.

El a mai spus că discuțiile telefonice cu omologii săi ucraineni și ruși continuă într-o “direcție favorabilă”.

Mai multe runde de discuții între Rusia și Ucraina au avut loc până acum în Belarus, iar ultimele discuții au avut loc în format de videoconferință la 14 martie, fără a se obține încă rezultate concrete.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.