Foto: Yelena Afonina /TASS via Getty Images

Șeful parlamentului cecen a anunțat că președintele rus Vladimir Putin l-a promovat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov la gradul militar de general-locotenent. Presa rusă relatează că Kadîrov se află în Mariupol, care este asediat de ocupanții ruși.

Acesta este unul dintre cele mai mari grade din ierarhia militară rusă și este atribuit de președinte. Decretul privind noul grad al lui Kadîrov nu a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

Mohammed Daudov, șeful parlamentului cecen, a scris pe un site de socializare că “contribuția liderului cecen la victoria asupra terorismului internațional în Republica Cecenă și la păstrarea integrității Rusiei nu poate fi supraestimată”.

Autoritățile cecene susțin că Kadîrov a sosit la Mariupol pentru a conduce personal capturarea orașului. Ca o confirmare, a fost publicată o fotografie într-o cameră cu ferestrele închise. De asemenea, publicul pro-guvernamental a prezentat un videoclip în care șeful Ceceniei îl îmbrățișează pe generalul de armată Andrei Mordvichev. În același timp, partea ucraineană a raportat moartea lui Mordvichev în urmă cu 10 zile. Rusia nu a confirmat și nici nu a infirmat informația.

Șeful guvernului cecen a declarat că “în următoarele zile orașul va fi cucerit și curățat de naționaliști și naziști. Iar Kadîrov, potrivit lui Daudov, “a venit la Mariupol pentru a discuta, pentru a ridica moralul, pentru a furniza echipament tehnic suplimentar și pentru a ajusta și rafina strategia pentru acțiunile viitoare în următoarele două zile”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.