Oamenii de știință israelieni au identificat proteinele virale care declanșează accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord la pacienții cu COVID-19, într-o descoperire despre care se așteaptă că va deschide calea pentru noi medicamente, potrivit The Times of Israel.

Oamenii de știință au făcut descoperirea aruncând o „o privire în cutia neagră a virusului”, a declarat Dr. Ben Maoz de la Universitatea Tel Aviv pentru The Times of Israel, explicând că echipa sa a analizat toate cele 29 de proteine ​​ale virusului pentru a afla care dintre ele provoacă. ravagii în sistemul vascular.

„Coronavirusul nu este boala pur respiratorie pe care am crezut-o mai întâi și am identificat proteinele care expun pacienților un risc crescut de accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme asociate cu sistemul vascular”, a spus Maoz.

El a identificat cele cinci proteine ​​din SARS-CoV-2 care duc la probleme vasculare în jurnalul evaluat de colegi eLife.

„Această lucrare ar putea ajuta oamenii de știință să dezvolte medicamente pentru a contracara efectul coronavirusului asupra sistemului vascular, oferind o înțelegere exactă a proteinelor sau a fragmentelor de virus care cauzează probleme”, a spus Maoz.

Laboratorul său, care se concentrează pe inginerie biomedicală și neuroștiință, a colaborat cu alte departamente ale Universității din Tel Aviv pentru a crea o simulare a unui sistem vascular uman și a observa impactul tuturor celor 29 de proteine coronavirus. Din analiza lor, ei au putut identifica care dintre ele a afectat sistemul vascular – și cum.

„Nu numai că am descoperit ce proteine au un impact asupra sistemului vascular, dar am văzut și cum exact își exercită efectul”, a spus Maoz. „Ceea ce am descoperit este că aceste proteine specifice vă fac vascularizația mai permeabilă. Tuburile devin mai poroase și nu pot reține lichid așa cum ați spera. Aceste informații sunt, de asemenea, valoroase în eforturile de dezvoltare a medicamentelor.”

Maoz speră să pună bazele unui tratament mai nuanțat al coronavirusului.

„Până în prezent, virusul a fost tratat ca o singură entitate, în ciuda faptului că afectează diferite părți ale corpului în moduri diferite”, a spus el.

„Toate dovezile arată că virusul dăunează grav vaselor de sânge sau celulelor endoteliale care căptușesc vasele de sânge. Sper că cercetarea noastră se va dovedi utilă pentru a permite un tratament mai direcționat.”

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…