Oamenii de știință israelieni au identificat proteinele virale care declanșează accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord la pacienții cu COVID-19, într-o descoperire despre care se așteaptă că va deschide calea pentru noi medicamente, potrivit The Times of Israel.

Oamenii de știință au făcut descoperirea aruncând o „o privire în cutia neagră a virusului”, a declarat Dr. Ben Maoz de la Universitatea Tel Aviv pentru The Times of Israel, explicând că echipa sa a analizat toate cele 29 de proteine ​​ale virusului pentru a afla care dintre ele provoacă. ravagii în sistemul vascular.

„Coronavirusul nu este boala pur respiratorie pe care am crezut-o mai întâi și am identificat proteinele care expun pacienților un risc crescut de accident vascular cerebral, atac de cord și alte probleme asociate cu sistemul vascular”, a spus Maoz.

El a identificat cele cinci proteine ​​din SARS-CoV-2 care duc la probleme vasculare în jurnalul evaluat de colegi eLife.

„Această lucrare ar putea ajuta oamenii de știință să dezvolte medicamente pentru a contracara efectul coronavirusului asupra sistemului vascular, oferind o înțelegere exactă a proteinelor sau a fragmentelor de virus care cauzează probleme”, a spus Maoz.

Laboratorul său, care se concentrează pe inginerie biomedicală și neuroștiință, a colaborat cu alte departamente ale Universității din Tel Aviv pentru a crea o simulare a unui sistem vascular uman și a observa impactul tuturor celor 29 de proteine coronavirus. Din analiza lor, ei au putut identifica care dintre ele a afectat sistemul vascular – și cum.

„Nu numai că am descoperit ce proteine au un impact asupra sistemului vascular, dar am văzut și cum exact își exercită efectul”, a spus Maoz. „Ceea ce am descoperit este că aceste proteine specifice vă fac vascularizația mai permeabilă. Tuburile devin mai poroase și nu pot reține lichid așa cum ați spera. Aceste informații sunt, de asemenea, valoroase în eforturile de dezvoltare a medicamentelor.”

Maoz speră să pună bazele unui tratament mai nuanțat al coronavirusului.

„Până în prezent, virusul a fost tratat ca o singură entitate, în ciuda faptului că afectează diferite părți ale corpului în moduri diferite”, a spus el.

„Toate dovezile arată că virusul dăunează grav vaselor de sânge sau celulelor endoteliale care căptușesc vasele de sânge. Sper că cercetarea noastră se va dovedi utilă pentru a permite un tratament mai direcționat.”

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…