Oamenii de știință de la un centru universitar de cercetare din Turcia susțin că au dezvoltat un test COVID-19 ultrarapid cu o precizie de 99%, care poate da rezultate în decurs de 10 secunde – totul fără a fi nevoie de un un tampon nazal.

Diagnovir, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Bilkent, este un kit de diagnostic despre care se spune că folosește nanotehnologia pentru a detecta COVID-19 la un pacient. Un tampon este luat din gura pacientului înainte de a fi amestecat cu o soluție și adăugat la un cip de detectare a agentului patogen.

„Acesta detectează prezența agenților patogeni cu o precizie ridicată prin primirea unui semnal fluorescent”, a declarat Ali Aytac Seyman, cercetător la Centrul Național de Cercetare în Nanotehnologie (UNAM).

El a subliniat apoi că, spre deosebire de testul de reacție în lanț al polimerazei (PCR) utilizat pe scară largă, care detectează materialul genetic specific dintr-o probă înainte de a-l amplifica, Diagnovir „se concentrează pe existența sau inexistența virusului folosind metode optice avansate. “

Acest lucru, spune el, poate oferi unui pacient un rezultat pozitiv în decurs de 5-10 secunde si până la 20 de secunde dacă rezultatul este negativ. Între timp, un test PCR poate dura mult mai mult.

Cercetătorii își propun acum să obțină aprobarea autorităților turce pentru a începe producerea în masă a kiturilor în următoarele două luni. Ei speră că acestea vor înlocui în cele din urmă testele PCR.

“Aflarea rapidă a faptului că o persoană este [COVID-19] pozitivă pentru a o pune apoi în carantină este foarte importantă pentru a pune pandemia sub control”, a declarat rectorul Universității Bilkent, Abdullah Atalar, pentru Agenția Anadolu. El a sugerat apoi că tehnologia similară ar putea fi folosită și pentru detectarea altor coronavirusuri.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

CFR Călători retrage locomotivele similare cu cea implicată în accidentul de la Galați

CFR Călători a anunțat vineri retragerea imediată a locomotivelor de același tip…

Constanța: Cetățean ucrainean prins la frontieră cu 1.200 pistoale suspecte de a fi letale

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat…

Percheziții de amploare la funcționari acuzați de obținerea ilegală a fondurilor destinate refugiaților ucraineni

Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar…

Wimbledon permite jucătorilor ruși și bieloruși să revină în turneu

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…