Oamenii de știință de la un centru universitar de cercetare din Turcia susțin că au dezvoltat un test COVID-19 ultrarapid cu o precizie de 99%, care poate da rezultate în decurs de 10 secunde – totul fără a fi nevoie de un un tampon nazal.

Diagnovir, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Bilkent, este un kit de diagnostic despre care se spune că folosește nanotehnologia pentru a detecta COVID-19 la un pacient. Un tampon este luat din gura pacientului înainte de a fi amestecat cu o soluție și adăugat la un cip de detectare a agentului patogen.

„Acesta detectează prezența agenților patogeni cu o precizie ridicată prin primirea unui semnal fluorescent”, a declarat Ali Aytac Seyman, cercetător la Centrul Național de Cercetare în Nanotehnologie (UNAM).

El a subliniat apoi că, spre deosebire de testul de reacție în lanț al polimerazei (PCR) utilizat pe scară largă, care detectează materialul genetic specific dintr-o probă înainte de a-l amplifica, Diagnovir „se concentrează pe existența sau inexistența virusului folosind metode optice avansate. “

Acest lucru, spune el, poate oferi unui pacient un rezultat pozitiv în decurs de 5-10 secunde si până la 20 de secunde dacă rezultatul este negativ. Între timp, un test PCR poate dura mult mai mult.

Cercetătorii își propun acum să obțină aprobarea autorităților turce pentru a începe producerea în masă a kiturilor în următoarele două luni. Ei speră că acestea vor înlocui în cele din urmă testele PCR.

“Aflarea rapidă a faptului că o persoană este [COVID-19] pozitivă pentru a o pune apoi în carantină este foarte importantă pentru a pune pandemia sub control”, a declarat rectorul Universității Bilkent, Abdullah Atalar, pentru Agenția Anadolu. El a sugerat apoi că tehnologia similară ar putea fi folosită și pentru detectarea altor coronavirusuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Blocada porturilor ucrainene și criza alimentară mondială în creștere determină Casa Albă să trimită rachete anti-navă în Ucraina

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…