foto: NATO

Un înalt oficial din cadrul ministerului de Externe al Poloniei a declarat că NATO analizează opțiunea de a doborî rachetele rusești care se apropie prea mult de granițele sale, ca răspuns la atacurile tot mai frecvente efectuate de Rusia asupra Ucrainei.

Andrzej Szejna, vice-ministru de externe al Poloniei, a declarat pentru postul de radio polonez RMF24 că “există diverse concepte analizate în cadrul NATO, inclusiv posibilitatea doborârii rachetelor care se apropie foarte mult de granița NATO”. El a subliniat că orice astfel de măsură ar trebui agreată și cu partea ucraineană.

Declarațiile oficialului polonez vin în contextul în care forțele aeriene poloneze au fost nevoite să intervină vineri pentru a-și proteja spațiul aerian, după ce o rachetă de croazieră rusească a pătruns pe teritoriul Poloniei timp de 39 de secunde, în timpul unui atac cu drone și rachete efectuat de Rusia asupra Ucrainei.

De asemenea, în luna noiembrie, o rachetă rusească a căzut pe teritoriul Poloniei, omorând două persoane. Implicarea NATO în doborârea unor astfel de rachete ar reprezenta o escaladare semnificativă a răspunsului la agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

Drone rusești au căzut și pe terioriul României după ce forțele ruse au atacat infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

Punctul de vedere al oficialului polonez vine într-un moment în care NATO se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a-și spori sprijinul pentru apărarea Ucrainei, în contextul agresiunii militare fără precedent a Rusiei declanșată în luna februarie.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…