Parlamentul rus a decis să suspende participarea Moscovei la noul tratat START, în timp ce oficialii s-au aliniat pentru a da vina pe Statele Unite și pe Occident pentru ruperea ultimului pact nuclear rămas între Washington și Moscova.

Într-o ședință desfășurată miercuri dimineață, Duma de Stat a Rusiei, camera inferioară, a votat pentru aprobarea suspendării tratatului. Consiliul Federației, camera superioară a parlamentului, ar urma să voteze aceeași propunere în această după-amiază.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al țării, a declarat că această decizie este un răspuns “așteptat de mult timp” la faptul că SUA și NATO au declarat efectiv război Rusiei.

“Această decizie ne-a fost impusă de războiul declarat de Statele Unite și de alte țări NATO împotriva țării noastre. Ea va avea o rezonanță uriașă în lume în general și în Statele Unite în special”, a declarat Medvedev într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Decizia vine la o zi după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia își va suspenda participarea la tratatul nuclear New START cu Statele Unite.

“Mă văd nevoit să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive”, a declarat Putin în discursul său despre starea națiunii.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

A murit Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași

Costel Corduneanu, cunoscut lider al clanului Cordunenilor din Iași și fost sportiv…

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…