Patrick Quinn, unul dintre bărbații care au ajutat la conducerea campaniei de strângere de fonduri Ice Bucket Challenge, a murit la vârsta de 37 de ani. El fusese diagnosticat în 2013 cu scleroză laterală amiotrofică , o boala neurologica incurabilă.

El a murit duminică dimineață, au scris susținătorii săi pe pagina sa oficială de Facebook. „El a fost o binecuvântare pentru noi toți în atât de multe feluri”, au spus ei.

Campania virală a strâns 220 milioane de dolari pentru cercetarea ALS.

Ice Bucket Challenge nu a început cu Quinn, dar el, familia și prietenii săi au ajutat-o să devină un fenomen global de social media în vara anului 2014.

Ce este Scleroză laterală amiotrofică (ALS)

ALS ataca celulele nervoase care controleaza miscarea voluntara, ceea ce, in timp, face miscarea mainilor, picioarelor si a muschilor fetei extrem de dificila. Chiar daca, in mod normal, boala nu afecteaza inteligenta unei persoane, mai mult studii recente arata ca unele persoane cu ALS ar putea suferi de depresie sau prezinta deficiente de memorie sau in procesul de luare al deciziilor, potrivit National Institute of Neurological Disorders and Stroke.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram