Peste 1.300 de persoane au rămas blocate sub dărâmăturile Teatrului Dramatic din Mariupol, potrivit comisarului pentru drepturile omului din parlamentul ucrainean, Liudmyla Denisova.

“Până la această oră, știm că 130 de persoane au fost evacuate. Cu toate acestea, potrivit datelor noastre, mai sunt încă peste 1.300 de persoane care stau în acele subsoluri, în acel adăpost antiaerian. Ne rugăm ca toți aceștia să fie în viață, dar în acest moment nu există nicio informație despre ei”, a declarat Denisova.

Ea a adăugat că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, dar nu sunt disponibile încă alte detalii.

Potrivit acesteia, aproape 70% din casele din oraș au fost avariate, iar unele dintre ele nu vor fi restaurate, ceea ce indică faptul că ar putea exista un număr mare de victime.

“Bineînțeles, întreaga infrastructură a fost distrusă. Trebuie să livrăm ajutoare umanitare, pentru că oamenii stau în subsoluri de 17 zile fără mâncare. Există o lipsă de pâine. Prin urmare, este extrem de important să existe un acord privind transferul de ajutor umanitar”, a declarat Denisova.

În data de 16 martie, forțele ruse au aruncat o bombă aeriană asupra clădirii Teatrului Dramatic din Mariupol. Atacul a distrus partea centrală a teatrului și intrarea în adăpostul antiaerian, care adăpostea sute de persoane, majoritatea femei și copii. Din cauza bombardamentelor constante, căutările salvatorilor se desășoară foarte greu.

Sursa: Ukrinform

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…