O explozie puternică a distrus o fabrică de echipamente optice de la periferia Moscovei, declanșând o “evacuare totală” din toate clădirile din apropiere, au anunțat miercuri autoritățile locale.

Cel puțin 35 de persoane au fost rănite, dintre care patru în stare gravă, au declarat autoritățile pentru presa de stat.

Coloane de fum s-au înălțat în aer de la uzina optico-mecanică Zagorsk din orașul Serghiev Posad, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Moscova, potrivit unor înregistrări video distribuite pe rețelele de socializare.

Administrația din Sergiyev Posad a ordonat o “evacuare totală” a tuturor clădirilor și atelierelor uzinei, potrivit comunicatului său.

Cauza exploziei ar fi “încălcări ale fluxului de lucru”, contrar unor informații privind un posibil atac cu dronă, potrivit serviciilor de urgență citate de RIA Novosti.

Uzina optico-mecanică Zagorsk, denumită “ZOMZ”, produce dispozitive de vedere pe timp de noapte și binocluri pentru armata rusă, ca parte a conglomeratului rusesc de apărare Rostec.

Biroul procurorului din regiunea Moscova a confirmat ulterior că un depozit de explozibili situat lângă uzină a fost epicentrul exploziei de miercuri.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…