Potrivit unui raport recent al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), serviciile de informații rusești și-au intensificat activitatea de spionaj în România în ultimul an.

Documentul, care a fost prezentat Parlamentului, oferă o analiză amănunțită a amenințărilor la adresa securității naționale din partea unor state ostile, precum Federația Rusă.

Conform raportului CSAT, agenții ruși au încercat să adune cât mai multe informații despre ajutorul oferit de România Ucrainei în contextul războiului declanșat de Rusia. De asemenea, ei s-au străduit să afle detalii despre exercițiile militare care au loc în țara noastră sub egida NATO, precum și despre tehnica de luptă recent introdusă de aliații noștri.

Un aspect alarmant consemnat de analiza CSAT vizează încercările serviciilor ruse de penetrare informativă a instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul apărării şi securităţii, cu derularea de acţiuni pentru obţinerea informaţiilor de interes.

Un alt pericol ridicat de către documentul CSAT ține de potențiala infiltrare a unor agenți ruși printre refugiații ucraineni aflați pe teritoriul României, în scopul adunării cât mai multor informații.

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării subliniază că principalele amenințări la adresa securității naționale provin în continuare din zona propaganda și dezinformării promovate de statul rus, precum și a unor atacuri cibernetice de tip hibrid.

Sursa: G4media.ro

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…