Sora celui mai mare mafiot italian recent încarcerat, descris ca fiind “ultimul naș al mafiei siciliene”, a fost arestată după ce poliția care i-a percheziționat casa a găsit pizzini – bucățele de hârtie pe care Matteo Messina Denaro le folosea pentru a da instrucțiuni scrise de mână.

Acestea erau folosite de șeful mafiei pentru a-și comunica instrucțiunile, iar anchetatorii susțin că Rosalia Messina Denaro, sora lui Matteo Messina Denaro, și-a ajutat fratele să scape de capturare timp de 30 de ani.

Anchetatorii italieni o acuză că a acționat ca “casier” al acestuia și a gestionat rețeaua de transmisie de mesaje, ceea ce i-a permis șefului mafiot să își mențină relațiile cu organizația în timp ce era fugar.

Înscrisurile găsite în casa Rosaliei Denaro erau adresate unor persoane diferite, inclusiv presupuși membri ai mafiei cu porecle precum Condor, Cherry, Parmesan și Apple.

Unele dintre ele conțineau convingerile personale ale lui Matteo Denaro și viziunea sa asupra vieții. Într-un pizzino, șeful Cosa Nostra a scris o notă în care se mândrea cu faptul că a fost pus sub acuzare pentru că era membru al mafiei și că se vedea pe sine însuși ca pe un țap ispășitor, persecutat de justiție și de stat.

Potrivit procurorilor, Matteo Denaro deține informații despre unele dintre cele mai odioase crime comise de mafia siciliană, printre care atentatele cu bombă din 1992, în urma cărora au fost uciși magistrații antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, și uciderea lui Giuseppe Di Matteo, fiul de 12 ani al unui mafiot devenit martor al statului, în 1996.

Carabinierii au găsit cel puțin trei apartamente folosite de mafiot, inclusiv unul cu un buncăr secret ascuns după un dulap plin de haine. În ascunzători, au găsit haine de lux, smaralde, diamante, un poster al filmului “The Godfather” al lui Francis Ford Coppola și câteva cărți, inclusiv biografii ale lui Vladimir Putin și Adolf Hitler.

Alte știri:  Șeful ONU pentru climă spune că mai sunt doi ani pentru a salva planeta
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…