Fostul președinte american Donald Trump s-a predat în Georgia și a fost înregistrat oficial sub acuzația de complot după ce a încercat să anuleze rezultatele alegerilor din 2020 din acest stat. Este pentru prima dată când unui fost președinte al SUA i se face o fotografie de identificare criminală.

Această ultimă rundă de acuzații ridică la patru numărul total de acuzații penale împotriva lui Trump din martie, ceea ce îl face primul fost lider american din istorie care se confruntă cu astfel de acuzații. În pofida luptelor juridice din ce în ce mai intense, Trump a negat în mod constant orice abatere și a negat cu vehemență acuzațiile de fraudă electorală în Georgia după înfrângerea sa în fața democratului Joe Biden.

În timpul vizitei sale la închisoare, Trump a fost supus procedurilor standard de arestare, printre care s-a fotografiat, i s-au luat amprentele digitale și a furnizat informații personale. După acest proces, el a fost eliberat pe cauțiune. În timp ce părăsea instituția, coloana de mașini a lui Trump a trecut în viteză pe lângă un grup de susținători și membri ai presei care așteptau afară.

Într-o scurtă declarație pentru reporteri înainte de a se îmbarca în avionul său spre casă, Trump și-a exprimat dezamăgirea, remarcând că a fost o “zi foarte tristă pentru America”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…