Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a declarat miercuri că măștile faciale sunt mai bune decât vaccinul COVID-19 și că ar putea oferi chiar o protecție mai bună decât ar putea vreodată vaccinul COVID-19.

Vorbind într-o audiere a Senatului cu privire la COVID-19, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a spus că dacă toți oamenii ar purta măști corespunzator timp de șase până la 12 săptămâni, vor aduce pandemia COVID-19 sub control.

“Nu am de gând să comentez direct despre președinte, dar o să comentez în calitate de director al CDC că aceste măști sunt cel mai important instrument puternic de sănătate publică pe care îl avem”, a spus Redfield.

„De fapt, avem dovezi științifice clare care funcționează și sunt cea mai bună apărare a noastră. Aș putea chiar să spun că această mască este mai garantată pentru a mă proteja împotriva COVID-19 .

Redfield a explicat că un potențial vaccin COVID-19 poate avea un răspuns imun doar de 70% , pentru a proteja o persoană împotriva Coronavirusului.

Dacă nu primesc un răspuns imun, vaccinul nu mă va proteja, a spus Redfield în timp ce își ridica masca pe față.

Cu toate acestea, Redfield a declarat în ședința de miercuri că a făcut apel la americani să își asume responsabilitatea individuală și să poarte măsti, în special cei de 18-25 de ani.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…