Luis Rubiales a demisionat duminică din funcția de președinte al Federației Spaniole de Fotbal, pe fondul controversei legate de sărutul unei jucătoare de fotbal fără consimțământ.

Rubiales a făcut anunțul într-o scrisoare deschisă adresată președintelui interimar al federației, după ce a fost suspendat de FIFA pentru 90 de zile din cauza incidentului. De asemenea, el a discutat despre decizia sa în timpul unui interviu televizat, spunând că prietenii și familia l-au sfătuit să se concentreze asupra demnității sale și să meargă mai departe în urma situației.

Scandalul a început după ce Rubiales a sărutat-o cu forța pe sportiva Jenni Hermoso, la Cupa Mondială feminină, în timpul unei ceremonii de decernare a medaliilor după victoria Spaniei din august. Hermoso a depus o plângere oficială în care îl acuză pe Rubiales de agresiune sexuală. În ciuda apelurilor de a demisiona inițial, Rubiales a insistat că sărutul a fost consensual.

Cu toate acestea, având în vedere suspendarea din partea FIFA și un proces intentat împotriva sa în Spania, Rubiales a recunoscut că nu va putea reveni în funcție. În scrisoarea sa, el și-a exprimat dorința de a nu dori ca fotbalul spaniol să fie afectat și mai mult, dar și-a păstrat credința că adevărul va prevala.

Plecarea lui Rubiales urmărește să asigure stabilitate în contextul în care Spania candidează pentru Cupa Mondială masculină din 2030. Mama sa a intrat chiar într-o scurtă grevă a foamei în semn de protest față de tratamentul aplicat fiului său, deși ulterior a fost spitalizată din cauza unei boli.

Alte știri:  Sorin Grindeanu critică protestele piloților TAROM: „Situația împinsă la maxim”
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook