Agenția oficială palestiniană de știri WAFA a publicat duminică comentariile președintelui Mahmoud Abbas, care a criticat acțiunile grupării teroriste Hamas. Cu toate acestea, agenția a eliminat ulterior din reportaj referințele directe la gruparea militantă islamistă, fără a oferi explicații.

Potrivit raportului original al WAFA, Abbas vorbea cu președintele venezuelean Nicolas Maduro despre bombardamentele Israelului în Gaza, în urma confruntărilor recente între Hamas și forțele israeliene. Abbas a subliniat că politicile și acțiunile Hamas nu reprezintă poporul palestinian. El a afirmat că Organizația pentru Eliberarea Palestinei (OEP), pe care Abbas o conduce, este singurul reprezentant legitim al palestinienilor.

În mod ciudat, WAFA a actualizat știrea câteva ore mai târziu, omițând critica directă la adresa Hamas. În noua versiune se preciza doar că OEP îi reprezintă pe palestinieni, nu și politicile oricărei alte organizații.

Motivul eliminării referinței la Hamas rămâne neclar. Nici biroul lui Abbas și nici WAFA nu au comentat schimbarea. De asemenea, Hamas a refuzat să comenteze criticile inițiale ale lui Abbas.

Abbas conduce Autoritatea Palestiniană, care guvernează părți din Cisiordania ocupată de Israel. El se opune de mult timp Hamas de când aceasta a preluat controlul guvernamental asupra Gaza în 2007.

În timpul convorbirii cu Maduro, Abbas a condamnat uciderea civililor de ambele părți și a cerut eliberarea prizonierilor deținuți de Israel. Cu toate acestea, criticile directe la adresa Hamas din primul raport al WAFA au fost acum eliminate în mod misterios, fără a fi oferită nicio explicație.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…