Parchetul din Paris a recomandat ca liderul extremei drepte Marine Le Pen și 23 de membri ai partidului său, Reuniunea Națională, să fie judecați pentru presupusa utilizare abuzivă a fondurilor europene, potrivit The Guardian.

Solicitarea, care va fi analizată de judecători, vine după o anchetă de șapte ani privind acuzațiile potrivit cărora partidul, numit pe atunci Frontul Național, ar fi folosit bani destinați asistenților parlamentari ai UE pentru a plăti personal care, în schimb, lucra pentru partid între 2004 și 2016.

Parlamentarii UE primesc fonduri pentru acoperirea cheltuielilor, inclusiv pentru asistenții lor, dar nu sunt meniți să le folosească pentru cheltuieli de partid.

În acest caz sunt implicați 11 eurodeputați, printre care Le Pen și tatăl ei, în vârstă de 95 de ani, fostul lider al partidului, Jean-Marie Le Pen, precum și 13 asistenți parlamentari.

Le Pen este membră a parlamentului francez, unde partidul său de extremă-dreapta este cel mai mare partid unic de opoziție. Ea se pregătește să candideze pentru a patra oară la președinție în 2027, când Emmanuel Macron nu va mai putea candida din nou.

Partidul a negat că ar fi comis vreo infracțiune. “Contestăm această poziție care pare a fi o înțelegere eronată a activității parlamentarilor opoziției și a asistenților lor, care este în primul rând una politică”, a declarat partidul pentru Reuters într-o declarație.

Le Pen a negat anterior săvârșirea unor fapte ilegale.

Le Pen ar putea fi condamnată la o potențială pedeapsă de 10 ani de închisoare, o amendă de 1 milion de euro (870.000 de lire sterline) și, pentru că este un oficial ales, neeligibilitatea de a ocupa o funcție publică timp de 10 ani, a declarat biroul procurorului.

Alte știri:  Cod roșu de caniculă: Temperaturi de până la 39 de grade Celsius în sudul țării
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…