Compania olandeză producătoare de bere Heineken și-a finalizat ieșirea din Rusia, vânzându-și afacerile din această țară către producătorul rus Arnest Group pentru suma simbolică de 1 euro.

Heineken a anunțat vineri că a primit aprobările necesare pentru a finaliza vânzarea operațiunilor sale din Rusia, un proces pe care l-a început în martie 2022, după invazia Rusiei în Ucraina.

Potrivit directorului general al Heineken, Dolf van den Brink, vânzarea “asigură mijloacele de trai ale angajaților noștri și ne permite să ieșim din această țară într-un mod responsabil”. Cu toate acestea, van den Brink a recunoscut că a durat mult mai mult decât se aștepta ca Heineken să se retragă complet din Rusia, din cauza “provocărilor semnificative cu care se confruntă marile companii producătoare pentru a ieși din Rusia”.

Heineken a declarat că se așteaptă să înregistreze o pierdere de 300 de milioane de euro în urma acestei tranzacții.

Producătorul olandez de bere se alătură unei lungi liste de companii occidentale care au suspendat sau au încheiat operațiunile din Rusia în ultimele 18 luni. Cu toate acestea, Kremlinul a făcut din ce în ce mai dificil pentru firmele străine să renunțe la activele rusești, cerându-le acum să plătească o taxă substanțială guvernului rus pentru astfel de vânzări.

În martie 2022, Heineken a declarat că urmărește să evite ca statul rus să îi naționalizeze afacerile și că dorește să părăsească Rusia “cât mai repede posibil”. Heineken a considerat că statul rus nu ar acționa în interesul angajaților săi dacă ar prelua afacerea.

Ca parte a înțelegerii cu Arnest Group, cei 1.800 de angajați ai Heineken din Rusia au primit garanții de angajare pe trei ani. Arnest Group produce bunuri de larg consum, cum ar fi produse cosmetice, produse de uz casnic și ambalaje.

Alte știri:  SUA consideră că un atac masiv împotriva Israelului de către Iran sau aliații săi este iminent
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…