foto: caputră video ziuadeconstanta.ro

Sute de angajaţi de la Rafinăria Petromidia au declanșat un protest spontan, marți, nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterile salariale.

video – ZiuaDeConstanța.ro

Angajații de la Petromidia cer ca salariile să le fie mărite, dar și condiții mai bune de muncă și încadrarea în grupa specială.

“Noi am negociat contractul colectiv de muncă în luna septembrie și trebuia în luna octombrie să finalizăm și negocierea creșterilor salariale. Am ajuns în luna decembrie și tot n-am finalizat acest lucru. Noi am propus să facem o creștere salarială cu 1.500 de lei, dar administraţia n-a vrut, a declarat liderul de sindicat Petre Tancău, la Antena3.

Vor să dea o primă pentru decembrie-ianuarie-februarie de 1.000 de lei pentru fiecare lună și negocierile să le amânăm pentru martie, iar oamenii nu au acceptat așa ceva.”, a explicat liderul de sindicat.

De asemenea, angajații vor să fie încardați într-o gurpă specială de muncă, care i-ar scoate mai devreme la pensie după o viață plină de riscuri în rafinărie, potrivit Realitatea.net.

Conducerea Rafinariei a transmis ca va trimite un comunicat cu punctul de vedere despre protest.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook