Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat miercuri că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim brut la 3000 de lei, de la 2.550 lei. Totodată, social-democrații propun majorarea pensiei minime de la 1000 de lei la 1.100 de lei și creșterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 lei. Impactul bugetar va fi de 11 miliarde de lei.

„Vom propune în coaliția politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei. Valoarea va fi obligatorie. Aceasta înseamnă că 2800 de lei vor fi taxați, deci efortul suplimentar este pentru acei 250 de lei iar 200 de lei rămân în continuare netaxați. Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă.” , a spus ministrul Muncii.

De asemenea, ministrul Muncii propune majorarea pensiei minime cu 100 de lei și creșterea punctului de pensie la 1.745 de lei, de la 1.586 de lei.

A doua măsură îi vizează pe cei 1,3 milioane de seniori ai României care încasează pensia minimă. Vom propune majorarea pensiei minime de la valoarea de 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei. În coaliție vom propune și majorarea punctului de pensie de la valoarea de 1.586 de lei la valoarea de 1.745 de lei”, a declarat Marius Budăi.

Impactul bugetar va fi de 11 miliarde de lei, doar pentru pensii. La salarii există doar impact pozitiv pe buget”, a spus ministrul Muncii.

Întrebat dacă crede că partenerii din coaliție vor fi de acord cu noile propuneri, Marius Budăi a răspuns: “Am avut un dialog constructiv cu PNL până acum. Vom pune cifrele pe masă și cu siguranță vom găsi înțelegere”

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…