Președintele rus Vladimir Putin ar fi angajat o traducătoare atrăgătoare pentru a-i „distrage atenția” președintelui Donald Trump la un summit al G20, potrivit unei cărți a fostei secretare de presă a Casei Albe, Stephanie Grisham, scrie Business Insider.

Grisham, în memoriile sale, „Îți voi lua întrebările acum”, detaliază întâlnirea dintre Trump și Putin la summitul G20 din 2019 din Osaka, potrivit extraselor cărții publicate în The New York Times.

În timpul unei întâlniri între lideri, Fiona Hill, consilier al Casei Albe, care a fost ulterior martor la primul proces de punere sub acuzare a lui Trump, a declarat că s-a adresat lui Grisham pentru a arăta modalități prin care Putin încerca să-l dezechilibreze pe Trump.

„Când a început întâlnirea, Fiona Hill s-a aplecat și m-a întrebat dacă am observat traducătorul lui Putin, care era o femeie brunetă foarte atrăgătoare, cu părul lung, o față drăguță și o figură minunată”, scrie Grisham, potrivit extrasului din Times.

„A continuat să-mi spună că bănuia că femeia a fost selectată de Putin în mod special pentru a-i distrage atenția președintelui nostru”.

Imagini ale unei întâlniri Trump-Putin la summit-ul analizat de Insider arată un traducător care se potrivește cu descrierea stând chiar vizavi de Trump.

Relația lui Trump cu Putin a făcut obiectul unei examinări intense în timpul mandatului său, agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Rusia a lansat o campanie pentru a-l ajuta pe Trump să câștige Casa Albă în 2016.

Încercările lui Putin, fost ofițer rus de informații, de a-l depăși pe Trump în cadrul întâlnirilor și apelurilor telefonice au fost detaliate anterior.

Potrivit cărții lui Greg Miller din 2018 „Ucenicul”, Putin a căutat să exploateze ceea ce el a perceput ca fiind slăbiciunile personale ale lui Trump și a încurajat temerile lui Trump că există o „stare profundă” de oficiali americani care complotează împotriva lui.

Trump și-a exprimat admirația personală pentru liderii autoritari precum Putin, iar Stephanie Grisham susține în carte că Trump i-a spus la o întâlnire că se va preface că va adopta un ton dur cu el de dragul camerelor.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…