Jurnaliștii de investigație de la “Projekt” au relatat că președintele rus Vladimir Putin este însoțit de mai mulți medici atunci când călătorește, în timp ce el însuși este interesat de medicina alternativă – cum ar fi să facă băi cu extract de corn de cerb.

După ce au examinat diverse documente, jurnaliștii au ajuns la concluzia că, în 2016-2017, președintele a fost însoțit în medie de cinci medici.

Întâmplător, în noiembrie 2016, Putin nu a apărut în public timp de cinci zile – iar în acea perioadă, 12 medici s-au internat în același timp la sanatoriul Rus din Soci.

Până în 2019, scrie publicația, Putin a fost însoțit de o medie de nouă medici.

“Projekt” notează că oncologul Evgeny Selivanov, care s-a ocupat și de probleme tiroidiene, este cel mai frecvent călător cu președintele. El este descris ca fiind “medicul care poate fi primul care detectează problemele tiroidiene, inclusiv problemele de cancer”.

Publicația relatează, de asemenea, despre interesul lui Putin pentru băile făcute dintr-un extract de coarne de cerb roșu (coarnele moi, neșlefuite, ).

Ministrul rus al apărării Serghei Shoigu, pe atunci șef al Ministerului pentru Situații de Urgență și Răspuns la Dezastre, a fost prima persoană din elita rusă care s-a interesat de băile cu coarne de cerb. La mijlocul anilor 2000, el l-a adus pe Putin în Altai pentru prima dată și l-a convins de beneficiile tratamentului, susținând că acesta îmbunătățește sistemul cardiovascular și întinerește pielea.

O cunoștință a președintelui susține că acesta a fost avertizat că nu există dovezi concludente privind beneficiile băilor cu corn de ren. Dar lui Putin i-a plăcut și, de atunci, a fost în Altai de mai multe ori.

Surse: Projekt, Pravda.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

FBI a ridicat documente “strict secrete” de la reședința lui Donald Trump

Update: Donald Trump face obiectul unei anchete penale pentru potențiale încălcări ale…