Ucrainenii sunt “invincibili” și vor face totul pentru a asigura “victoria” țării lor în 2023, a declarat președintele Volodimir Zelenski la un an de la declanșarea războiului brutal al Rusiei.

Zelenski a declarat că poporul său este “puternic” și “pregătit pentru orice”, în timp ce președintele rus Vladimir Putin lansează o nouă ofensivă în estul țării, după ce a suferit o serie de eșecuri într-o campanie șovăielnică despre care strategii săi militari credeau că se va încheia în câteva săptămâni.

“Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere”, a spus Zelenski. “Nu un steag alb, ci cel albastru și galben. Nu fuga, ci înfruntarea. Rezistând și luptând.” “A fost un an de durere, tristețe, credință și unitate. Și în acest an, am rămas invincibili”, a adăugat el. “Știm că 2023 va fi anul victoriei noastre!”

În ciuda atacului violent și ilegal al Federației Ruse, Ucraina rămâne hotărâtă, la 12 luni după ce tancurile rusești au trecut granița, în timp ce sunetul amenințător al sirenelor de raid aerian a umplut cerul Kievului într-o zi care a schimbat lumea.

Potrivit oficialilor militari occidentali, se estimează că numărul victimelor de ambele părți ale celui mai mare conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace depășește 100.000 de morți sau răniți. În plus, zeci de mii de civili și-au pierdut viața, în timp ce milioane de oameni au fugit de amenințarea conflictului.

Forțele ucrainene au stopat o victorie rapidă la începutul anului 2022, iar conflictul, despre care Moscova susține că este o “operațiune militară specială”, s-a transformat într-un război de tranșee istovitor în est și sud.

Alte știri:  Zelenski avertizează că Ucraina va pierde războiul dacă Congresul SUA nu aprobă ajutorul militar

Având în vedere că liderii ambelor țări nu dau semne de cedare, posibilitatea ca luptele să se încheie în curând pare sumbră.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…