Rusia a raportat marți un număr de 737 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record de la începutul pandemiei în această ţară afectată în prezent de răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

O nouă creștere a cazurilor de COVID-19 în iunie a fost pusă pe seama noii variante Delta, extrem de infecțioase. Moscova a răspuns cu vaccinarea obligatorie pentru un grup larg de cetățeni, un model adoptat de alte regiuni, provocând o nemulțumire publică largă înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a declarat că până la 850.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Rusia în fiecare zi și că construirea imunității în rândul populației este esențială, a raportat noua agenție TASS.

De asemenea, Murashko a declarat că producătorii străini de vaccinuri COVID-19 au solicitat înregistrarea în Rusia, fără a le dezvălui numele.

De miercuri, Rusia va modifica regulile pentru cetățenii care se întorc din străinătate, eliminând obligația de a fi supuși la două teste PCR la sosire, a arătat un decret publicat marți și semnat de Anna Popova, șefa supravegherii sănătății consumatorilor.

Din 7 iulie, toți cei vaccinați sau recuperați oficial din COVID-19 nu au nevoie să facă un test PCR. Cei care nu intră în aceste două categorii atunci când intră în Rusia, vor trebui să se autoizoleze înainte de a primi rezultatele unui test PCR.

În ultimile 24 de ore , Rusia a raportat 23.378 de noi cazuri COVID-19, inclusiv 5.498 la Moscova, ajungând la un total de 5.658.672 de cazuri.

Kremlinul a spus că nu va susține ideea închiderii frontierelor dintre regiunile rusești pentru a opri răspândirea virusului, deși unele regiuni pot lua măsuri rapide și dure pentru a rezista pandemiei.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…