Rusia adună 100.000 de soldați înaintea unei potențiale ofensive de vară, a declarat vineri comandantul forțelor terestre ucrainene.

Oleksandr Pavliuk a declarat postului ucrainean de televiziune că, deși nu se cunosc pe deplin planurile Rusiei, datele indică faptul că aceasta creează noi grupuri militare formate din peste 100.000 de soldați.

Potrivit lui Pavliuk, gestionarea unui număr atât de mare de trupe nu înseamnă neapărat o ofensivă, ci ar putea reprezenta și o măsură de înlocuire a unităților care și-au pierdut capacitatea de luptă în ultimele luni de ostilități. Cu toate acestea, el a subliniat că există o posibilitate ca Rusia să dispună de forțe suficiente pentru o operațiune ofensivă la începutul verii.

Pentru a se pregăti de un posibil asalt, Ucraina a început să retragă unele brigăzi pentru a-și restaura capacitatea de luptă, a explicat comandantul. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) estimează că Rusia pare să continue operațiunile ofensive consistente în tot estul Ucrainei în încercarea de a-și menține inițiativa în conflict.

Succesul rusesc de a captura orașul Avdiivka din regiunea Donețk, în februarie, ar putea explica dorința Moscovei de a-și menține momentumul după această realizare tactică. Institutul subliniază că Rusia concentrează resurse importante în direcțiile Avdiivka, Lyman și Bakhmut, toate în zona Donețkului. Bătălia pentru Avdiivka a fost una dintre cele mai sângeroase de până acum, ambele tabere suferind pierderi însemnate.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…