Președintele Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear și că, dacă Statele Unite vor trimite trupe în Ucraina, acest lucru va fi considerat o escaladare semnificativă a conflictului, potrivit Reuters.

Putin a declarat că scenariul unui război nuclear nu se “grăbește” și că nu vede necesitatea utilizării armelor nucleare în Ucraina.

“Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînțeles, pregătiți”, a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, pentru televiziunea Rossiya-1 și agenția de știri RIA, ca răspuns la o întrebare dacă țara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

Putin a declarat că SUA au înțeles că, dacă ar desfășura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia ar trata această mișcare ca pe o intervenție.

“(În SUA) există suficienți specialiști în domeniul relațiilor ruso-americane și în domeniul reținerii strategice”, a declarat Putin, decidentul suprem în cea mai mare putere nucleară din lume. “Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbește spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiți pentru acest lucru”.

Războiul din Ucraina a declanșat cea mai profundă criză în relațiile Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, iar Putin a avertizat de mai multe ori că Occidentul riscă să provoace un război nuclear dacă trimite trupe să lupte în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…