Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că linia telefonică directă a ministerului a primit multe apeluri de la ruși care au fost chemați recent și care întreabă acum cum să se predea Ucrainei, potrivit Pravda.

“Linia telefonică a primit numeroase apeluri de la ruși care au fost chemați recent, și chiar de la unii care nu au fost încă chemați. Aceștia sună și întreabă: “Ce ar trebui să fac dacă sunt chemat? Ce trebuie să fac, care este modalitatea corectă de predare?”, a afirmat Iusov.

Iusov a declarat că, în lumina valului recent de mobilizare, rușii sunt lipsiți de motivație și suferă de un moral scăzut.

Locuitorii din Crimeea ocupată de Rusia și din teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Luhansk recurg, de asemenea, la acțiuni comparabile.

Iusov a adăugat că Rusia a rămas fără oameni care ar putea fi chemați în teritoriile ocupate temporar. Singurii oameni rămași sunt fie bolnavi, fie angajați în activități esențiale care sunt vitale pentru viabilitatea regiunii.

Autoritățile ruse de ocupație au declarat că intenționează să formeze batalioane “voluntare” în teritoriile ocupate din sudul Ucrainei. În același timp, însă, Putin și alți oficiali ruși se tem de înarmarea locuitorilor din teritoriile ocupate din Ucraina.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *