Conform celui mai recent sondaj INSCOP, comandat de Partidul Național Liberal, partidele aflate la guvernare, respectiv PSD și PNL, precum și cele din opoziție, AUR și USR, au înregistrat o creștere a preferințelor în luna februarie față de decembrie. Sondajul aduce o surpriză prin includerea Partidului Verde (Verzii) în lista oficială a partidelor sondate, acesta fiind cotat cu 1,4%.

Comparativ cu ultimul sondaj realizat de INSCOP în decembrie 2022, se observă că preferințele pentru partide au rămas relativ constante: PSD a înregistrat o ușoară creștere de la 31,5% la 31,7%, în timp ce PNL a crescut cu două procente, de la 20,2% la 22,3%. AUR și-a menținut scorul, rămânând la 18,2%, la fel ca și în decembrie când avea 18,1%. În schimb, USR a înregistrat o ușoară creștere, de la 10,9% în decembrie la 11,2% în prezent.

Celelalte partide înregistrează următoarele opțiuni de vot: UDMR – 4,6%, PMP – 2,9%, Pro România – 2,4%, Partidul SOS România – 1,5%, Partidul Verde – 1,4% și alte partide – 3,9%.

Surpriza o reprezintă Partidul Verde care a apărut în sondajele oficiale cu un scor de 1,4% față de 0,35% în decembrie 2022, având șanse reale de a crește în preferințele alegătorilor.

Conform celor mai recente rezultate ale sondajului realizat de INSCOP Research, aproape 47% dintre cetățenii români declară că ar participa cu siguranță la alegerile parlamentare, în timp ce aproximativ 21% afirmă că nu ar vota sub nicio formă.

Sondajul a fost realizat între 5 și 19 februarie 2023, pe un eșantion de 3.000 de persoane cu vârsta de 18 ani și peste.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…